Földmunkagép bérlés

Bérelhető földmunkagép kiszállítással is. Mi is az a földmunkagép? Kotrógépből, markolóból és olyan teherautóból áll, amely képes a kitermelt föld elszállítására. Mobilitásuk alkalmassá teszi a városi területeken végzett földmunkavégzésre. Földmunkákra, árkok ásására, csövek elhelyezésére, árkok feltöltésére, anyagok emelésére stb. használják. A kotró-rakodók az egyik legnépszerűbb földmunkagépek. A ház körüli munkáknál az alap ásás, vízóra, szennyvízakna kiásása, alapozás, sávalap kiásás, medence építés a leggyakoribb feladatok. A kerttel rendelkező ingatlanoknál a tereprendezés, szint egyengetés, talajmunkák, fa telepítés, kerti halastó készítés során kell jelentős mennyiségű földmunkát végezni.

Mire használjuk a földmunkagépeket?

A meglévő ingatlanoknál meghibásodás esetén a szennyvízcsatorna, illetve a földben vízhálózat karbantartásánál lehet szükség földmunkagépre. Ezeket a mini kotrókat csövek kiásásánál, illetve betemetésénél, föld egyszintbe hozásánál lehet jól használni, könnyen és gyorsan több ember munkáját lehet vele elvégezni. A minikotrók nem csak kotrásra képesek, hanem a talaj dózerolására, elegyengetésére, hogy a kívánt, egyenletesen sima talajfelszínt elérjük, amelyet lapátolással elég nehéz kivitelezni. Emellett a markoló és rézsükanál segítségével teherautóra vagy platóra lehet feltenni a kiásott földet, árkot, keskeny sávalapot is lehet ásni a megfelelő eszközökkel.

Kis gép, nagy erő

A minikotró gép ár/érték arányban a legjobb választás, gyorsan sok munkát tud elvégezni olyan helyen, ahova a hagyományos markoló, kotrógép nem is férne be. Míg a hagyományos kotrógépek napidíja több százezer forint is lehet + a kezelő munkadíja, addig a minikotrót szinte bárki megtanulhatja kezelni és olcsón lehet bérelni. Nagyobb volumenű munkáknál jobban megéri hosszabb időre bérelni, ilyenkor a napidíj is kevesebb lesz, illetve a szállítás díján is spórolhatunk, amely manapság már nem olcsó. A gépeket nagyon könnyen meg lehet tanulni használni, és olyan munkákat el tudunk így végezni emit nem is gondoltunk volna. Egy medence kiásása lapátolással még több ember esetén is egy hónapos projekt, a mini kotrógéppel mindösszesen pár napra redukálható. Ha a kezdésnél egy, két napot rászánunk a tanulásra akkor is jobban megéri földmunkagépet bérelni, mint lapátos embereket felvenni, mert ők a nagy melegben már a nap közepére elfáradnak. A munkagépen van napárnyékoló esővédő tető, tehát a munkagéppel eész naop tudunk egyforma hatékonysággal dolgozni. 

Földmunkagép bérlés

Mini kotrógép kezelővel vagy anélkül

Ha nincs kedvünk elsajátítani a munkagépek kezelését akkor kérhetjük a földmunka gépeket kezelővel is. Ilyenkor nem kell kauciót fizetni és a kezelő a felelős a munkagép állapotáért. A kezelő a bérlővel történő egyeztetés után végzi el a rábízott földmunkát melynek keretében a bérelt gépet kezeli. A munkálatokat úgy kell megtervezni és úgy kell végrehajtani, hogy sem a gép, sem a kezelő nem kerülhet veszélybe. Veszélyes lehet a nagy szintkülönbségű terepen végzett munka, a csúszós talaj, a nem megfelelő teherbírású födémen végzett munka, a nem biztonságos (omladozó) épületben végzett munka, illetve ha olyan munkát kell végezni ahol a kezelő balesetet szenvedhet, például gázcső kiásás vagy áram alatt lévő nagyfeszültségű vezeték kiásása. Ilyenkor a gáz elzárással, az elektromos vezeték feszültségmentesítésével lehet elkezdeni a munkát. Csak olyan munkaterületen lehet munkát végezni, ahol mind a munkagép mind a kezelő biztonságosan és a munkavédelmi szabályoknak megfelelően dolgozhat.

Munka és balesetvédelem a földmunkáknál

A munka elvégzésénél figyelembe kell venni a gép teherbírását, és olyan méretű/mennyiségű munkát lehet elvégezni egyszerre, amely a gyártói specifikációkban szerepel. Tilos a gépek túlterhelése, a megengedettnél meredekebb szögben dolgozni (kenési elégtelenség miatt) az előírtnál nagyobb súlyt emelni. Az emelésnél figyelembe kell venni, hogy a minikotró szűk helyre is képes bemenni, viszont e tulajdonsága miatt az oldalsó emelés nagysága függ attól is, hogy az emelni kívánt súly mekkora távolságra van a géptől. Minél nagyobb ez a távolság, annál kisebb súlyt emelhet a gép. Ezért kérjük meg ügyfeleinket, hogy minikotró gép bérlés előtt tanulmányozzák át a gép specifikációit. Ha teljes mértékben megfelel a gép az elvégzendő munka nagyságának és paramétereinek, akkor béreljék ki a gépet. Kibérelt gépet nem tudunk visszavenni, ha a kívánt munka elvégzésére a gép paramétere nem megfelelő. Ilyenkor a gép minimális bérleti ideje 24 óra. A gépekhez többféle adaptert fejlesztettek ki többféle egymástól sokszor teljesen különböző célra. Ezeknek az adaptereknek a hsználatával megsokszorohatjuk a kívánt munkafélék elvégzését és minden munkát elvégezhetünk egy gép kibérlésével, ahelyett, hogy minden célra különböző gépeket bérelnénk ki. Itt már csak a szállítási költségeken is rengeteget spórolhatunk, arról nem is beszélve, hogy minden különbözp gépet másképpen kell kezelni. A minikotrót egyféleképpen kezelünk, miközben sokféle funkcióval felruházhatjuk!

Természetesen, ha a bérlő nem biztos benne, hogy a bérbe venni kívánt gép alkalmas-e annak a munkának az elvégzésére, amelyre kiválasztották, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot és munkatársaink segítenek a tanácsadásban. Továbbá segítünk a megadott munkafolyamathoz a megfelelő eszközt is kiválasztani.

Kérhető eszközök:

  • 200mm mélyásó kanál
  • 300mm mélyásó kanál
  • 400mm mélyásó kanál
  • 800mm rézsükanál
  • Hidraulikus törőfej

A minikotrók általában első és hátsó állásban (mikor a markolókanál előre vagy hátrafelé áll) nyújtják a legjobb teljesítményt, azonban szűk helyen oldalról is képesek gödröt ásni (például sávalapot) A gépekhez adott kanál mérete összhangban van a gép teherbírásával, tehát amekkora kanállal meri ki a földet azt fel is tudja emelni. Azonban előfordulhat olyan helyzet, hogy a gép megdől, mert nagyon kemény a föld, vagy megakadt a kanál valamiben (pl: fa gyökere, földkábel, stb.). Ezért úgy kell a géppel dolgozni, hogy tudjunk korrigálni és a gép ne boruljon fel. A gépkönyvben pontosan megadják, hogy milyen irányban hány fok dőlése lehet a gépnek anélkül, hogy felborulna. Ezt az értéket nem szabad túllépni. A mini kotrógépek súlypontja egyébként elég jól lent van ezért nem annyira borulás veszélyesek, de mivel nem mindig sík talajon dolgoznak ezért a borulás az egyik fő veszélyforrás.

Emelési súly

A másik fő veszélyforrás az emelés. A kanál mérete nagyjából meghatározza a benne lévő anyag súlyát is, tehát elvileg fel tudjuk emelni a rakodóhelyig a terhet. A gépkönyvben minden típusnál meg van határozva pontosan, hogy az adott típus milyen magasra képes rakodni, ezt figyelembe kell venni a teherautó kiválasztásánál. Ne legyen magasabb a teherautó oldalfala, mint amekkora magasságra fel tudja emelni a gép a kanalat, illetve be tudja billenteni a földet. Extrém körülmények között a kanálban lévő súly jóval nagyobb is lehet, például nehéz sziklás terep egyengetés, vagy vizes föld esetén. A minikotró géppel mindig úgy dolgozzunk, hogy ne veszélyeztessük se a gép, se a saját magunk, illetve körülöttünk lévők testi épségét.

Ha bármilyen kérdés felmerül akkor kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk.