Minikotró bérlés

Cégünk olcsón bérelhető mini kotrógépet kínál bármilyen méretű földmunkák elvégzéséhez. A professzionális kisméretű gépek gyakorlatilag bárhol elférnek, és könnyen megfordulnak még egy szűk udvarban is. Alacsony fogyasztás és nagy teljesítmény jellemzi ezeket a profi kotrógépeket. Béreljen minikotrót csalódásmentesen, ezek a profi gépek minden körülmények között hozzák az elvárt teljesítményt kedvező áron. Akár föld kiásás munkákhoz van rá szükség alapot ásni, vagy medence építéshez kell a földet kitermelni, akár faültetéshez akarja használni, nem fog csalódni benne. Ezeket a minikotró modelleket kifejezetten a házkörüli munkákhoz tervezték, miközben az építőipari munkákhoz is kiválóan használhatók.

A mini kotrógép alapvető működésének áttekintése

A kompakt kotrógép pontos és irányítható kezelést tesz lehetővé, hogy kis helyeken is megbirkózzon a nagy munkákkal, még akár épületen belül is. Mini kotrógép bérelhető flottánk akár több méteres ásási mélységet érhet el, miközben a könnyű kezelés nagy munkabírással párosul. Az alapvető ingatlanfejlesztéstől a kis léptékű földmunkákig egy profi minőségű minikotró segít Önnek:

 • Nagy projektek kezelése korlátozott munkaterület méretekkel.
 • Erőteljesen, mégis csendesen ás, tökéletes otthoni munkákhoz és otthoni projektekhez.
 • A munkaterületeken keskeny utakon és szűk bejáratokon is könnyedén átfér, kis fordulókörrel rendelkezik. Mozgékony, fürge, gyorsan lehet vele dolgozni.
 • Béreljen minikotrót olyan projektekhez, ahol számít a méret.
 • Ha keskeny vagy szűk a munkaterület béreljen egy mini kotrógépet, amely elegendő erővel és sokoldalúsággal rendelkezik ahhoz, hogy a munkát könnyen és gyorsan el tudja végezni.
 • Pontos az adott feladathoz megfelelő eszközt tudja kiválasztani, ez a hatékonyságot és a gyorsaságot is fokozza.

Ezeket a minikotró modelleket tervezésük alkalmassá teszi olyan projektekben, amelyek teljesítményt, pontosságot és visszafogottabb mozgástartományt igényelnek. Felhasználásuk sokféle lehet az építőipartól a mezőgazdaságig, fakitermelésig. A mini kotrógépeket többféle célra szokták bébe venni, kikölcsönözni beleértve:

 • Építési alapok kiásása, betonalapozás előkészítése, árokásás.
 • Csatornarendszerek helyének kiásása,
 • kiváló választás a javítás céljából történő feltárási munkákhoz
 • bármit kiásni, keskeny nehezen hozzáférhető területen.
 • Fák ültetése, vízterületek ásása, teraszok előkészítése, egyéb ingatlan- és tájprojektek.
 • Öntözőrendszerek telepítése.
 • Medence helének kiásása, kerti tó létesítés, házi víztároló kiépítése.
 • Árokásás.
 • Víz- és elektromos rendszerek javítása, szerelése.
 • Szennyvíz és földalatti elektromos hálózat helyének kialakítása.
 • Fák gyökérzetének körbeásása fakivágás után stb.
 • Vizesárok kiásása rézsükanállal. A részükanál segítségével speciális kialakítású sréh falú árkot tud kiásniu egyszerűen.
 Minikotró bérlés

Mi az a minikotró?

A mini kotrógép egy sokoldalú berendezés, amelyet gyakran használnak az építkezési projektekben. Könnyebb és kisebb, mint egy normál kotrógép, így számos alapvető funkciót könnyedén elláthat. A mini kotrógépek általában gumilánctalpas gépek amelyknek egy végtelenített gumi felületen közlekednek a nagyobb stabilitás édekében. Hogy a  gép haladását semmi sem akadályozza, ezért a gép lánctalpai előtt egy kotrólapot szereltek fel amelyik leeresztve tolja a földet maga előtt és elegyengeti a talajt a gumilánctalpak előtt. Így a gép haladása egyenletes lesz és minimális lesz a kilengése is.

A mini kotrógépek általában több fő alkatrészt tartalmaznak:

Vezetőfülke: A felhasználók a fülkében ülnek, hogy kezeljék a minikotrót. A vezetőfülkéhez általában tartozik egy levehető rész amelyik megvéd az esőtől.

Motor: A motor hajtja a mini kotrógépet, lehetővé téve a kezelő számára a vezetést és a gép kezelését a gém és a hidraulikus sínek segítségével.

Ház: A mini kotrógép háza tartalmazza a fülkét, a motort és a hidraulikus hengereket. A futómű feletti forgócsapra van felszerelve, és teljes 360 fokban el tud forogni.

Futómű: A házhoz csatlakoztatott mini kotrógép alját futóműnek nevezik. Megtartja a gép súlyát, és tartja a motort, a fogaskerekeket és a lánctalpas görgőt, amelyek lehetővé teszik a minikotró mozgását.

Bot: A bot egy hosszú csuklós és hidraulikusan működtetett kar. Különféle tartozékokhoz csatlakoztatható, például árokásó kanalakhoz, markolókhoz, fogókarhoz és pneumatikus kalapácshoz. A bot a gémhez kapcsolódik.

Penge vagy tolólap: A mini kotrógép pengéje (tolólap) a futóműhöz csatlakozik. Hasznos a gréderezéshez, és a minikotró elejére vagy hátuljára helyezhető, hogy stabilitást biztosítson ásás közben. (Gréderezés: mikor a füves, földes egyenetlen felületet egy arra alkalmas géppel legyalulják, hogy egyenletes, könnyen járható legyen, eltűnjenek a felszínéről a gödrök. Szokták még dózerolásnak is hívni)

A minikotrók kis méretűek és 1 tonna körüli súlyúak, tehát könnyebbek, mint egy személyautó. Kis fordulási sugaruk miatt szinte bárhol elférnek, a lánctalpas és a kerekes változat is könnyen, fürgén mozognak. Teherautóval vagy trélerrel könnyen a munkaterületre szállíthatók. Több ember nehéz munkáját elvégzik egyszerre. Kapacitásuk függ a talaj keménysége és a használt kanál méretétől is. Adapterekkel tovább bővíthető funkciók adhatók a géphez, ezek pneumatikus működést tesznek lehetővé. Az új adaptert általában meg kell tanulni használni, az adapter kézikönyvében megtalálható, hogy milyen mozgást tudunk elvégezni vele a kezelőszervek használatával. A megfelelő kezelőszerv használata a funkcióhoz nagyon fontos, ezért érdemes minden új adapter használata előtt az eszközt és a működését is megismerni használat közben is.

Mi a megfelelő pozíció a kotrógéppel való ásáshoz?

Állítsa a kotrógépet szemből a munkaterület felé. Kerülje az oldalra ásást. Minden kotrógép rendelkezik egy maximális ásási mélységgel. Ezen belül van egy munkatartomány, amely a leghatékonyabb. A kanal a bennük lévő súlyt felemelve első és hátsó állásban tudnak a legnagyobb erőt kifejteni. Ez azért van, mert a súlypontot ezeknél a gépeknél letetteék egyészen a lánctalpak felső részéhez a forgóvázon. Minél magasabban van egy gépen a súlypont, annál borulékonyabb lesz a gép. Hogy ne boruljunk fel a minikotróval, ezért a kanál géphez csatlakozási pontját alulra és középre tették, ez biztosítja a gép stabilitását. 

Mekkora súlyt bír el egy minikotró?

Érdeklődjön, ez géptípustól is függ, de előre -hátra nem teljesen kinyújtott kanállal kb:160kg oldalra pedig kb:90kg. Az emelési súly függ attól, hogy a gép karja milyen messze van a gép közepétől (súlypont). Minél messzebb van a kar, annál kisebb az emelhető súly.

Belépési pont

Nagyobb méretű árkok ásásnál, pince ásásnál, medence ásásnál célszerű belépési pontot ásni. Ez egy lejtős rész az árok elején, amelyen keresztül a gép biztonságosan le tud menni az árkot kiásni. Ez akkor ajánlott, ha szélesebb árkot ásunk, mint amilyen széles a gép. Belépési ponttal bármilyen mély árok kiásható, ha a gép a belépési ponton ki tud jönni belőle. Vegyük figyelembe, hogy merev talajon maximum 60 fokos emelkedővel számolhatunk, az ennél nagyobb emelkedő károsíthatja a gép kenési rendszerét és balesetveszélyes. A hosszabb belépési pont alacsonyabb szögű lesz, ezért mélyebb ároknál célszerű hosszabb belépési pontot ásni. A belépési pontot úgy kell kidolgozni, hogy a gép ne csússzon le rajta mert felborulhat.

Bármilyen kérdés esetén, vagy ha minikotrót szeretne bérelni keressen bennünket a kapcsolat menüpontnál található elérhetőségeinken, vagy hívjon fel egyszerűen a fenti telefonszámon.