Mire használható a mini kotrógép?

Egy építkezésen, vagy egy kész ingatlan területén is általában kevés a hely. A kertes házak jelentős részénél a ház mellett általában annyi hely van, ahol egy autó elfér. A városokra ez különösen igaz, egyre több lesz a ház és kevesebb a hely. Ezért kiemelt szükség van az olyan földmunkagépekre, amelyek az ilyen helyszíneken is kiválóan tudnak közlekedni, fürgék, elférnek és könnyen megfordulnak. A mini kotrógépek akkor is jól használhatók, ha olyan helyre kell bemenni, ahova értelemszerűen más gép nem is férne be. Egy mini kotrógép simán befér egy előszobába pédául, sőt ha elég széles hozzá még meg is tud fordulni. A kabin leemelésével 1.5m magas helyekre is be tudunk menni és ott munkát tudunk végezni. 

Ha egy medencét szeretne kiásni a háza mögött, akkor a minikotrógép a jó választás. Ha földmunkákat kell végezni, sávalapot ásni, szennyvízcsatornát kiásni, szintén a mini kotrógép az ideális. Kis szélesség, magasság és minimális fordulási szög jellemzi ezeket a gépeket miközben kitartóan tudnak dolgozni alacsony fogyasztás mellett.

Például, ha egy épületfelújításnál az épület belső részében földmunkát kell végezni, mással nem is lehet megoldani csak mini kotróval, mivel más jármű nem fér be az ajtónyíláson. Ilyenkor marad a kézimunka szenvedés, vagy bérel egy minikotrót amelyik egy hét helyett két nap alatt elvégzi a szükséges munkákat olyan helyen, ahova más munkagép nem fér be.

A nagyméretű munkagépek munkavégzése sokszor plusz főt igényel főleg, ha balesetveszélyes helyen dolgozik, ügyelni kell a környéken tartózkodók testi épségére, vagy figyelni kell a munkagép mögötti területre, ahova a kezelő hagyományosan nem lát be.

A mini kotrógépeknél erre nincs szükség mert a kezelő belátja a teljes munkaterületet elöl és hátul is, és figyelheti az ott tartózkodókat. A mini kotrógép egy keskeny autóbeállón is meg tud fordulni, kicsi szűk helyen tud mélyre ásni, olyan pozíciót tud felvenni a munka levégzéséhez amilyent a helyszín enged. Ez nagy előny a normál méretű munkagépekkel szemben.

A másik nagy előny, hogy a mini kotrógépekkel nagyon precízen lehet dolgozni. Minél nagyobb földmennyiséget mozgat meg egy gép egyszerre, annál pontatlanabbul lehet vele dolgozni.  Ez egyszerű fizika, a nagy kanál mellett nagy fölmennyiséget szaggat ki a gép, míg a keskeny kanál mellett olyan lehet az árok széle mintha kilapátolták volna. Gyakorlatilag a kisméretű géppel szebb alapot lehet ásni egy épületnek, vagy szebb gödröt egy csatornának. A kisméretű földmunkagépet jobban lehet pozícionálni például, ha egy csatornát szeretnénk kiásni. Könnyebben körbe ássuk és kisebb a valószínűsége, hogy sérülést okozunk a csatornában, mintha egy nagy géppel próbáljuk meg ugyanezt. Ha pedig egy építkezésen precízen tudunk dolgozni, akkor kevesebb utómunka fog kelleni. Mennyivel egyszerűbb egy sávalapot gyorsan és precízen kiásni és utána beletenni a vasat, majd betonozni, mint nagy géppel nekirontani, és utána napokig igazgatni ásóval az elnagyolt, beomlott gödör felületet…

Mire használható a mini kotrógép

Nyilván egy stadionépítéshez nem minikotrógépet kell bérelni, de minden máshoz kiváló választás lesz a minikotró bérlés!

A Carter gyártó ügyel a mini kotrógépek legmagasabb minőségére és műszakilag tökéletes megmunkálására. A Carter mini kotrógépekbe olyan jól ismert motorokat szerelnek be, mint a Koop, Yanmar, Kubota vagy Perkins. A mini kotrógépek hajtómotorjait, hidraulikus szivattyúit és egyéb fontos alkatrészeit olyan nagy gyártók szerelik be, mint az Eaton, a Bosch és más neves gyártók. A gyártói nevek garancia az alkatrészgyártás minőségére és a gép megbízhatóságára. Egy korszerű mini kootrógépnél nem kell féni, hogy menet illetve munkavégzés közben bedöglik, mert eltörik valamelyik alkatrész, vagy idő előtt tönkremegy valamelyik fontos elem. A márkát és minőséget gyártó cégek a legyártott alkatrészeket terhelési próbáknak vetik alá, illetve sokféle minőségellenőrzésen mennek át, hogy az esetleges hibák ne a munkaterületen, munka közben derüljenek ki.

A minikotró kezelővel és kezelő nélkül is bérelhető. Házhoz is szállítjuk külön díj ellenében, de jöhetnek a XXI. kerületi Csepeli telephelyre is érte minden nap. A gép típusa Carter CT 10. Nagyon könnyen elsajátítható a kezelése. Ezt nagyon szereti mindenki, mert a nehezen megközelíthető, kis helyekre is bemegy a mérete miatt. Könnyű vezérelni a botkormányokkal és pedálokkal irányítható gépet. A vezérlés és irányítás megértése, és begyakorlása 1-2 óra alatt könnyen elsajátítható bárkinek. Sokszor jönnek vissza azzal, hogy nem is gondolták volna, hogy ilyen egyszerű lesz a gép használata.

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vásárolni vagy bérelni éri meg jobban a minikotró gépeket? Hagy világítsam meg a kérdést egy másik szemszögből. Ha vásárol egy minikotrót Cartert vagy Bobcatet és nincs többmillió forintja karbantartásra ne is vágjon bele. Annak ellenére, hogy a Bobcat®, Carter minikotró gépeket könnyű karbantartani, előfordulhat, hogy nem mindig van ideje, rá egy átlagembernek, mivel nagyon sok más teendője van. Nekünk van időnk, és ami még fontosabb, képzett karbantartóink, akik a gépek karbantartását és felkészítését elvégzik. A gépek motorikus és pneumatikus rendszerei megkövetelik a folyamatos törődést, de cserébe amikor szükséges kiválóan teljesítenek bármilyen munkafolyamat során.

A modern gépek összetettek, és munkatársaink nemcsak kiváló szerelők, hanem a minikotró berendezések minden területén tapasztaltak is.

Folyamatosan működtetik és felkészítik a gépeket, így tudják, mikor mire van szükség, hogy ne többmilliós szerviz számla legyen az egy napos munka vége. Ismerik a komplex elektronikát és az összes rendszer és kiegészítő eszközök közötti kölcsönhatást. Amint azt sokan megtanultuk az évek során, még a rendkívül jól megépített berendezéseket is – például a Carter vagy Bobcat berendezéseket – megfelelően karban kell tartani. Ha ezt következetes karbantartással teszik, akkor a gépek élettartama jelentősen megnő. Cégünk az összes általunk bérbeadott minikotró márkát karbantartja, illetve felkészíti a következő munkára. Ezért is várjuk vissza kitakarítva gépeinket, mert lehet, hogy mikor Ön visszahozza, más már ott lesz érte, hogy elvigye dolgozni.

Ha tehát befektet abba, hogy a rendszeresen használt munkagép évekig kiválóan működőképes maradjon, akkor olyan tudásra és készségre van szüksége, amelyek sok pénzbe kerülnek. Magasan képzett szerviztechnikusok, zárt őrzött műhely, magasan képzett gépkezelők stb. Ez jelentős költség.

Mi levesszük a válláról ez a terhet. Önnek nem kell mással foglalkoznia, kizárólag csak a gép használatával a többi a mi gondunk.

Mivel ez egy előre számolható és elszámolható költség ezért előre tervezhető is, amely jelentősen megkönnyíti egy építőipari projekt költségeinek a tervezését akkor is, ha az egy pár napi tart, és akkor is, ha több évig. Fentiekből láthatja, hogy jobban megéri a minikotró bérlés, mint vásárolni egy új gépet.

Ha Ön is szeretne mini kotrógépet bérelni akkor kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, hívjon a fenti telefonszámon.