Minikotró bérlés feltételek

Milyen feltételei vannak a minikotró bérlésnek? A mini kotrógépek bérelhetők minimum 24-órától akár több hónapra is. A kotrógépekhez kezelőt tudunk biztosítani, de bérelhetők kezelő nélkül is. A munkagépek állapota az átvétel során és a visszaadásnál is átnézésre kerül. A gépek állapotáért, balesetért stb. a bérlő felelős, köteles a gépet olyan műszaki állapotban átadni, mint ahogy átvette. Minden munkagépet rendszeresen karbantartunk, a szükséges olajcseréket, teletankolást stb. minden átadás előtt elvégezzük, tehát ügyfeleink megbízható kiváló állapotú, teletankolt munkagépeket kapnak használatra.

Földmunkagép bérlés esetén szükséges iratok

Cég esetén:

 • Aláírási címpéldány.
 • Amennyiben nem az aláírási címpéldányon szereplő személy a bérlő, meghatalmazás.
 • Hatályos Cégkivonat.
 • Kaució.

Magánszemély esetén:  

 • Személy igazolvány és lakcímkártya.
 • Kaució egyéni elbírálás alapján.
 • Kezelővel történő bérlés esetén nincs kaució.

A minikotrókat tele tankkal adjuk át, és tele tankolva kérjük visszahozni / átadni. Ha nem kérnek kezelőt akkor a bérlés megkezdésével a bérbe vevő felelős a gép szakszerű kezelésért és használatáért. Bérbeadó nem felelős a szakszerűtlen kezelésért és a géppel okozott balesetért, illetve kárért. Ha nem ismerik a bérbe vett géptípust, akkor célszerű az online is elérhető használati utasítást áttanulmányozni, és a kezelést olyan helyen begyakorolni, ahol nem okozhat balesetet. Egyébként ezek a gépek nagyon könnyen megtanulható kezelésűek, minden funkció logikus elrendezésű, és a gép biztonságos. A használat során ügyelni kell arra, hogy a gép közel 1 tonnás súlya miatt olyan helyeken közlekedjünk vele, ahol nem kell tartani tőle, hogy a gép alatt a föld, vagy födém beomlik. Fordulásnál győződjünk meg róla, hogy a fordulókörben nincs akadály, nem tartózkodnak személyek, és nem okozunk kárt semmiben. A minikotróért a bérbe vevő teljeskörű anyagi felelősséggel tartozik. A gép használata során ügyelni kell arra, hogy ne terheljük túl a munkagépet, ne végezzünk olyan feladatot amelyik extrém terhelésnek teszi ki a munkagépet. A műszaki leírásban egyértelmű paraméterek szerepelnek, amelyek betartása kötelező. (A gépkönyv ide kattintva letölthető!)

Minikotró bérlés feltételek

Bérlési idő minimum 24 óra 

A gépek karbantartott, kitakarított állapotban kerülnek átadásra, és tisztán kérjük vissza őket. Bármilyen felmerült műszaki problémáról a visszaadás során a bérbeadót tájékoztatni kell.

Géptípus

CARTER CT10 mini excavator,

 • Motorteljesítmény: 7 kW (10 lóerő) diesel motor,
 • Össztömeg: 920kg
 • Károsanyag kibocsátási osztály: EURO V
 • Motor gyártója: KOOP
 • Tanúsítványok: CE

Kérhető tartozékok:

 • 200mm mélyásó kanál
 • 300mm mélyásó kanál
 • 400mm mélyásó kanál
 • 800mm rézsükanál
 • Hidraulikus törőfej

Fontosabb kérdések – válaszok:

Mennyit tud kiásni egy minikotró egy nap?

Az egyik legnagyobb tényező, amely befolyásolja, hogy egy kotrógép mennyit tud kiásni egy nap alatt, az egység kanál mérete, amely általában 0,5 és 1,5 köbméter közötti kanálkapacitás. A legtöbb szokásos normál méretű kotrógép 1 köbméteres kanál kapacitással rendelkezik, a mini kotrógépek pedig közelebb állnak a 0,5 köbméteres kapacitáshoz. Tehát két merítéssel emel ki egy köbméter anyagot.

Betont tud törni egy minikotró?

Ezek a gépek olyan sokoldalúak, hogy szinte bármilyen típusú építési munkát elvégezhet velük a hidraulikus kalapács használatától a beton törésén keresztül a lyukak ásásáig a tájmunkákhoz. A géphez kifejlesztett pneumatikus rendszerek lehetővé teszik nagy erő kifejtését kis energia felhasználásával. Gyakorlatilag olyan a bontókalapács mint egy óriás véső sok kalapáccsal. Az erőátadást a pneumatika végzi, és így lehetővé válik komoly mennyiségű bontási munka elvégzése egy személy közreműködésével gyorsan és hatékonyan. A kívánt erőhatás mindig azon a ponton végezhető, ahol azt szeretnénk, olyan erővel ahogy szeretnénk, tehát a bontást lehet teljesen veszélytelenül, előre látható módon tervezetten végezni. Ezért a Minikotrókat kifejezetten a felülről lefelé történő kockázatmentes bontási munkához szokták kiválasztani, amikor a gyakorlott munkatárs még azt is meg tudja előre mondani, hogy nagyjából mennyi ideig tart egy épület lebontása pontosan. A kis helyen is beférő gép be tud menni egy kis ajtónyíláson is, ha a tetejét levesszük, akkor alcsony nyílászárókon is befér, ezért a bontási területen nincs olyan hely ahol ne tudnánk a minikotróval fordulni, mozogni. A gép elején található tolólapát segít a lánctalpak előtti terület automatikus elegyengetésében, elsimítja a felületet így a kotró könyebben tud mozogni, és gyorsabban is haladhat. 

Milyen meredeken tud felmászni egy mini kotrógép?

A lejtőn fizikai korlátok vannak a motor tipikus konfigurációja miatt. Általában a kotrógépet nem szabad 60%-os lejtőn túl üzemeltetni a motorkenési követelmények miatt. Emellett bizonyos helyzetben a gép fel is borulhat, tehát erre akkor is figyelni kell, ha a kotrógép fel vagy leáll a szállító járművön.

Áshatok medencét minikotróval?

Ha kis méretű személyes medencét kíván kiásni, egy kompakt kotrógépnek hatékonyan kell elvégeznie a munkát. Ha azonban 1,8 méternél mélyebb tavat tervez ásni, akkor a szokásos kotrógép használata javasolt. Egyszerűen azért, mert a minikotró kanala nem ér be jobban a medencébe. Ha belépési pontot is ás a medencéhez, akkor viszont bármilyen mély medence kiásható. A belépési pont egy olyan enyhe emelkedő, amelyen keresztül a minikotró be tud mennyi a medence aljára kitermelni a földet, utána ki is tud jönni belőle. Ha van daru amelyik elbír 1 tonnát akkor a minikotró bedaruzható a medencébe és a munka végén kiemelhető belőle.

Lehet kotrógépet használni esőben?

A gépet alacsony sebességgel kell üzemeltetni, mivel eső után a talaj nedves és csúszós lesz. Ne közelítsen árkok vagy sziklák széléhez, ahol a föld puha, és a gép lezuhanhat vagy felborulhat. Az eső az egyik olyan probléma amelyik veszélyesé teszi a földmunka végzést. Bár a lánctalpas gépek könyebben mozognak esős, csúszós földön is, az agyagos szintkülömbséggel bíró felületeken ugyanúgy meg tud csúszni, mint egy kerekekkel rendelkező jármű.

Mekkora súlyt bír el egy minikotró?

Érdeklődjön, ez géptípustól is függ, de előre -hátra nem teljesen kinyújtott kanállal kb:160kg oldalra pedig kb:90kg. Az emelési súly függ attól, hogy a gép karja milyen messze van a gép közepétől (súlypont). Minél messzebb van a kar, annál kisebb az emelhető súly.

Mi a különbség a minikotró és a kotró között?

Méret – A mini kotrógép (más néven kompakt kotró) kisebb, mint a szabványos kotrógép. A minikotró csökkentett vagy akár nulla faroksöpréssel is rendelkezik, ami megkönnyíti a szűk kanyarokat és a manőverezést kis, szűk vagy szűk munkaterületeken, például parkolókban. (Faroksöprés: a nagyméretű kotrógépeken hátul van egy ellensúly amelyik jelentősen kiáll a gépből. Ennek a mérete a „faroksöprés, vagy faroklengés) ez balesetveszélyes és a gépkezelőnek meg kell tanulni úgy megállni, hogy ez ne okozzon balesetet. A mini kotrógépnek nincs kiálló ellensúly hátul, párcentis lekerekített a hátulja. Ezek a kortógépek helyben megfordulnak és nagyon kis helyen is beférnek.

Ha minikotrót szeretne bérelni kérem vegye fel velünk a kapcsolatot, hívjon a fenti telefonszámon!