Mini kotrógép bérlés kezelővel

Olcsó mini kotrógép bérlés kezelővel Budapest és Országos kiszállítással is. Ha fölmunkát szeretne végezni, de nem ért a mini kotrógépek kezeléséhez akkor tőlünk bérelhet kotrógépet kezelővel együtt. Nagy tapasztalattal rendelkező munkatársaink kiváló munkát végeznek akár építési projektekről, akár medenceépítésről vagy földmunkákról van szó. Bárhol használhatja a mini kotrót ahol földet kell mozgatni, kiásni, szállítójárműre tenni, elegyengetni. Vannak szélesebb és keskeny ásókanalak is, a szerelési árok ásához, vizesárok ásáshoz, de akár esővízelvezető csatornát is áshat nagymértű mély részükanállal.

Kiváló méretek, kis gép, nagy erő szinte minden munkafeladatra

A mini kotrógép egy keskeny autóbeállón is meg tud fordulni, kicsi szűk helyen tud mélyre ásni, olyan pozíciót tud felvenni a munka levégzéséhez amilyent a helyszín enged. Ez nagy előny a normál méretű munkagépekkel szemben. Sokféle élőmunkát tud kiváltani, mélyre tud ásni, nagy mennyiségű földet tud kitermelni rövid idő alatt  akkor is ha nincs ereje hozzá, a gép segítségével. A precíz vezérlést könnyű elsajátítani, mindösszesen a botkormányok mozgatását és a pedálok használatát kell elsajátítani. A mini kotrógépeket akár egy gyenge nő is kezelheti mindenféle előképzettség nélkül, a Youtube-n például sok videó található, ahol nők minikotróval oldanak meg olyan házkörüli feladatokat, egyedül amelyek szinte megoldhatatlannak tűnnek még több ember együttes munkája esetén is. Vizesárkot ásnak, kiásnak korhadt fagyükereket, tereprendezést végeznek a házkörül, medencét ásnak, és csatornáznak. A minikotróval lehet melegház alapozást csinálni, emésztőt ásni, de kiáshatjuk acsatronahálózat helyét, vagy az eltört vízcsövet is a kertben. Egy sérvvel például nem igazán szívesen áll neki az ember ilyen jellegű munkáknak. De ha van egy bérelhető minikotró akkor ott nem kell erőt kifejteni, fütyörészve dolgozhatunk nehéz munkákat úgy, hoyg a nap végére nem fáradunk el fizikailag.

Mini földmunkagép előnyei

A nagyméretű kotrógépeknél általában a kezelőn kívül plusz egy fő szükséges, aki felügyeli a munkaterületet és a biztonságot. A mini kotrógépeknél erre nincs szükség mert a kezelő belátja a teljes munkaterületet elöl és hátul is, és figyelheti az ott tartózkodókat. 

A másik nagy előny, hogy a mini kotrógépekkel nagyon precízen lehet dolgozni. Minél nagyobb földmennyiséget mozgat meg egy gép egyszerre, annál pontatlanabbul lehet vele dolgozni. Ez egyszerű fizika, a nagy kanál mellett nagy fölmennyiséget szaggat ki a gép, míg a keskeny kanál mellett olyan lehet az árok széle mintha kilapátolták volna. Gyakorlatilag a kisméretű géppel szebb alapot lehet ásni egy épületnek, vagy szebb gödröt egy csatornának. A kisméretű gépet jobban lehet pozícionálni például, ha egy csatornát szeretnénk kiásni, könnyebben körbe ássuk és kisebb a valószínűsége, hogy sérülést okozunk a csatornában, mintha egy nagy géppel próbáljuk meg ugyanezt. Ha pedig egy építkezésen precízen tudunk dolgozni, akkor kevesebb utómunka fog kelleni.

Mennyivel egyszerűbb egy sávalapot gyorsan és precízen kiásni és utána beletenni a vasat, majd betonozni, mint nagy géppel nekirontani, és utána napokig igazgatni ásóval az elnagyolt, beomlott gödör felületet…

Mini kotrógép bérlés kezelővel

A mini kotrógépek bérelhetők minimum 24-órától akár több hónapra is. A kotrógépekhez kezelőt tudunk biztosítani, de bérelhetők kezelő nélkül is. A munkagépek állapota az átvétel során és a visszaadásnál is átnézésre kerül. Ha ügyfelünk kezelőt is kér a munkagéphez akkor nem kell kauciót fizetnie.

A gép használata során ügyelni kell arra, hogy ne terheljük túl a munkagépet, ne végezzünk olyan feladatot amelyik extrém terhelésnek teszi ki a munkagépet. A műszaki leírásban egyértelmű paraméterek szerepelnek, amelyek betartása kötelező.

Földmunkagép bérlés esetén szükséges iratok

Cég esetén:

 • Aláírási címpéldány.
 • Amennyiben nem az aláírási címpéldányon szereplő személy a bérlő, meghatalmazás.
 • Hatályos Cégkivonat.

Magánszemély esetén:  

 • Személy igazolvány és lakcímkártya.
 • Kaució egyéni elbírálás alapján.
 • Kezelővel történő bérlés esetén nincs kaució.

A minikotrókat tele tankkal adjuk át, és tele tankolva kérjük visszahozni / átadni.

Bérlési idő minimum 24 óra 

Kérhető tartozékok:

 • 200mm mélyásó kanál
 • 300mm mélyásó kanál
 • 400mm mélyásó kanál
 • 800mm rézsükanál
 • Hidraulikus törőfej

Géptípus

CARTER CT10 minikotró,

 • Motorteljesítmény: 7 kW (10 lóerő) diesel motor,
 • Össztömeg: 920kg
 • Károsanyag kibocsátási osztály: EURO V
 • Motor gyártója: KOOP
 • Tanúsítványok: CE

Bontás a mini kotrógéppel

Az épületbontásoknál különösen fontos a balesetvédelem betartása és betartatása, hogy az eldőlő falszerkezet és a lehulló anyag ne okozzon balesetet, illetve sérülést a gépen. A mini kotrógéppel épületbontást is lehet végezni, ilyenkor a hidraulikus törőfej használható amelyik segítségével falat, betont is tudunk bontani egyszerűen.

Betont tud törni egy minikotró?

Ezek a gépek olyan sokoldalúak, hogy szinte bármilyen típusú építési munkát elvégezhet velük a hidraulikus kalapács használatától a beton törésén keresztül az aljzatbeton, betonkoszorú bontásig.

Árkot is áshat egy mini kotrógép?

Az ásási mélység függ a gép elhelyezkedésétől is a kiásott árok elhelyezkedéséhez viszonyítva. A kotrógépek teljesítményszintjüktől és méretüktől függően eltérő mélységben tudnak ásni. A mini hidraulikus kotrógépek nagy teljesítményűek akár 1,6m -2m mélységig lenyúlhatnak.

Mennyit tud kiásni egy minikotró egy nap?

Az egyik legnagyobb tényező, amely befolyásolja, hogy egy kotrógép mennyit tud kiásni egy nap alatt, az egység kanál mérete, amely általában 0,5 és 1,5 köbméter közötti kanálkapacitás. A legtöbb szokásos normál méretű kotrógép 1 köbméteres kanál kapacitással rendelkezik, a mini kotrógépek pedig közelebb állnak a 0,5 köbméteres kapacitáshoz. Tehát két merítéssel emel ki egy köbméter anyagot. A gépkezelő minél gyakorlottabb, annál jobban tudja kezelni a gépet, tehát egy gyakorlott kezelővel időt tudunk megtakarítani. A munka sebessége azonban a körülményektől és a kitermelt föld milyenségéből is adódik. Ha sok a gyökér a földben, a sziklás kemény talajt ásni a gépnek is nehezebb, mint a puha, porhanyós termőföldet. Mindenképpen érdemes a munka megkezdése előtt a megmunkálni kívánt területet ilyen szemponból átvizsgálni, mert lehet, hogy a kisméretű kanállal gyorsabban tudunk dolgozni, mint a naggyal.

Mekkora súlyt bír el egy minikotró?

Érdeklődjön, ez géptípustól is függ, de előre -hátra nem teljesen kinyújtott kanállal kb:160kg oldalra pedig kb:90kg. Az emelési súly függ attól, hogy a gép karja milyen messze van a gép közepétől (súlypont). Minél messzebb van a kar, annál kisebb az emelhető súly. A gépek adatlapján föltüntetik az emelhgető maximális súlyt, illetve azt is, hogy a súly milyen messze kinyúló gépkar esetén érvényesek.

A mini kotrógép alkalmas a talaj egyengetésére, földmunkákra?

A mini kotrógépek nagyobb méretű talaj egyengetéshez használhatók, valamint ásásra, földmozgatásra és törmelék eltávolítására is. Ezek a gépek többféle tartozékot, egyenes vízszintes kanalat a dózeroláshoz, egyengetéshez, keskeny vagy szélesebb árok ásó kanalat és rézsükanalat használhatnak pl: a vizesárok készítéshez. A mini kotrógép jól paraméterezhető a munkákhoz, gyorsan és precízen lehet vele dolgozni, nagymennyiségű élőmunka kiváltható vele.

Mennyibe kerül a mini kotró bérlés kezelővel együtt?

Olcsó mini kotró bérlés kezelővel együtt Kérjen árajánlatot, vegye fel velünk a kapcsolatot!